Quiz uitleg
Op 7 april gaan 125 teams de strijd met elkaar aan om binnen een vastgestelde tijd 400 vragen en opdrachten te beantwoorden en uit te voeren. De Quiz is dus niet alleen een strijd tussen de teams, maar ook een race tegen de klok! Dit alles op een eigen gekozen locatie, denk hierbij aan thuis, kantine of clubgebouw.


De teams
Een team heeft minimaal 4 en maximaal 20 leden. Aangezien het een behoorlijke uitdaging blijkt om alle 400 vragen en opdrachten te voldoen binnen de tijd, raden wij  aan om met minimaal 10 personen deel te nemen. Deelnemers moeten boven de 18 jaar zijn en de speellocatie moet zich in Veldhoven bevinden.

Winnen?
Het team met de hoogste score mag zich met recht een jaar lang “Het slimste team van Veldhoven” noemen!
Maar er is meer! Op de eerste pagina van het Quizboek vragen we elk team een goed doel te kiezen dat, indien ze in de prijzen vallen, een donatie uit hun naam ontvangt. Dit zijn Veldhovense stichtingen of initiatieven. Denk aan de voetbalvereniging, de scouting, de Veldhovense Voedselbank, stichting Na Maono, enz. Hoe meer teams er meedoen, hoe hoger het bedrag van deze donaties! Het totaal uit te reiken prijzengeld is het totale inschrijfgeld minus alle onkosten die de organisatie voor de Quiz heeft gemaakt, vermeerderd met eventueel sponsorgeld.

Spelregels
Waar jullie Quizavond gaat plaatsvinden heb je zelf in de hand: je eigen huis, de kantine van een vereniging, alles mag, mits de locatie zich in Veldhoven bevindt. Kies echter een strategische locatie,want sommige opdrachten moeten in het dorp uitgevoerd worden.
Tijdens de Quiz mag je bovendien gebruik maken van alle soorten hulplijnen, inclusief internet, rekenmachine, encyclopedie, televisie, enzovoorts.
Het is dus een must dat op de locatie meerdere laptops/computers toegang kunnen verkrijgen tot internet.

De Teamcaptain wordt op 7 april om 19.00u verwacht om het Quizboek op te halen tegen inlevering van de voucher die bij de bevestiging verstuurd wordt (locatie volgt). Hierna kan de teamcaptain naar de speellocatie om het Quizboek te delen met zijn of haar team. Mocht het onverhoopt niet mogelijk zijn voor de teamcaptain om het Quizboek op te halen dan moet een nieuwe naam doorgegeven worden aan de organisatie.
Het Quizboek wordt diezelfde avond tussen 23.00 en 23.30u ingeleverd (locatie volgt). Zorg dat het boek op tijd, op de juiste paginavolgorde en netjes ingeleverd wordt, anders volgt diskwalificatie. In het geval van gelijkspel wint het team dat het Quizboek als eerste ingeleverd heeft.

Op 21 april maken we tijdens een spetterende prijsuitreiking en feestavond de winnaars bekend in Sport & Evenementencomplex Heijberg, Heerseweg 49 te Veldhoven. Bij de inschrijving start de voorverkoop voor deze avond. Kaarten zijn tijdens de voorverkoop verkrijgbaar voor €2,50 inclusief consumptie.
Vanaf 22 april komt de uitslag op de site en Facebook.

Het Quizboek
Het Quizboek bestaat uit 400 vragen en opdrachten verdeeld over verschillende rubrieken, zoals sport, muziek, Veldhoven, de goeie oude tijd, film, geschiedenis, crea-bea en natuur. Ongeveer 20% gaat over Veldhoven, de rest over “van alles”.
Er zijn ook opdrachten en vragen die op te lossen zijn door Veldhoven in te gaan. Hiervoor springen een paar teamleden op de fiets.

Meer informatie?
Mocht u (nog) meer willen weten over De Grote Quiz van Veldhoven, dan kunt u op onze website het volledige reglement vinden. Voor vragen kunt u via Facebook een berichtje sturen of een mailtje sturen naar deGROTEquizvanveldhoven@gmail.com. Wel verzoeken we u eerst op de site en Facebook te kijken of uw antwoord daar misschien al te vinden is.