Vooropdracht: Inleiding

In september 2019 was het 75 jaar geleden dat er in het zuiden van Nederland een einde aan de Tweede Wereldoorlog kwam. Zo ook in Veldhoven.

De bevrijding van Veldhoven maakte deel uit van Operatie Market Garden. Het verhaal en de opdrachten spelen zich af in deze periode, maar bevatten soms een link naar het heden.

We willen graag duidelijk maken dat we een fictief verhaal hebben bedacht en dat gebeurtenissen uit die tijd een inspiratie zijn geweest, maar dat elke overeenkomst met de werkelijkheid op toeval berust. We hebben uit respect voor alle slachtoffers ook geen namen gebruikt uit die tijd voor de hoofdpersonen. Wel kunnen namen van historische figuren voorkomen. Op een aantal plaatsen in het verhaal klopt de tijdlijn niet helemaal en zijn we dus niet helemaal historisch accuraat. 

Hoe werkt het?

In dit verhaal zul je puzzels moeten oplossen waardoor je achter locaties komt. Op die locaties zul je moeten gaan zoeken naar een aanwijzing. Bekijk die aanwijzing goed en let goed op de details. Van een aantal puzzels zul je het antwoord naar ons moeten mailen, waarna je het volgende deel van het verhaal zult krijgen. Dit is dan aangegeven bij de puzzel. 

Soms moet je echter op een andere manier achter de volgende locatie zien te komen of het volgende deel van het verhaal zien te achterhalen. Daarnaast verzamel je gegevens en aanwijzingen. Deze zul je helemaal op het einde nodig hebben. 

Mailen

Je mailt in de onderwerpregel je teamnummer en teamnaam en je mailt steeds naar een adres dat als volgt is opgebouwd: antwoord@degrotequizvanveldhoven.nl Dus als het antwoord ‘oorlog’ is, dan mail je naar oorlog@degrotequizvanveldhoven.nl en in de onderwerpregel komt je teamnummer en teamnaam. Je zult dan, als je het goede antwoord hebt gegeven, automatisch een mail terug krijgen. Met die mail kun je dan weer verder.

Als het antwoord uit meerdere woorden bestaat, schrijf je alles aan elkaar en zonder hoofdletters, alsof het 1 woord is. Dus bijvoorbeeld: hetgrasisgroen@degrotequizvanveldhoven.nl

Gebruik dus altijd kleine letters, ook als het een naam betreft. Ook verbindingsstreepjes kun je laten vervallen, dus ‘s-Hertogenbosch’ wordt ‘shertogenbosch’.

Hints

We hebben geprobeerd om de puzzels zo te maken dat iedereen eruit zou moeten kunnen komen, al zitten er een aantal pittigere puzzels tussen. Kom je er niet uit, kijk dan nog eens goed in het verhaal. We hebben daar soms hints in verwerkt. Mocht je toch helemaal vastlopen dan kun je dit jaar een hint vragen. Je stuurt hiervoor een mail naar hint@degrotequizvanveldhoven.nl en in de mail leg je uit waar je vastloopt, vermeld je teamnaam/nummer. We zullen dan zo snel mogelijk proberen om je vooruit te helpen. Dit kost natuurlijk wel punten.

CORONAREGELS

Er gelden natuurlijk nog altijd coronaregels. Wij verwachten van jullie dat jullie je te allen tijde aan de geldende regels houden. Zie je dat het wat druk is op een locatie, wacht dan even, houd afstand. Kom eventueel op een later tijdstip terug.