Meest Gestelde Vragen

Hieronder een lijst met de meest gestelde vragen. Heb je zelf nog een vraag, stuur hem dan even naar info@degrotequizvanveldhoven.nl.

Algemeen

Het team mag maximaal uit 20 volwassenen bestaan.

De minimale teamgrootte is 4 personen, maar indien je een leuke avond wil hebben, raden we aan om met minimaal 10 personen te spelen.

Schrijf maar in! De limiet is nog nooit bereikt! We kunnen wel wat hebben.

Je mag meedoen aan de quiz vanaf 18 jaar.

Zoals in de regels omschreven is de quiz bedoelt voor volwassenen. We hebben dit als organisatie besloten om de vrijheid te houden om ‘volwassen’ vragen en opdrachten te maken.
Wij willen als organisatie ook absoluut geen kinderen op foto’s en video’s terug zien. Wij willen later de materialen kunnen delen en als daar kinderen in te vinden zijn, dan kan ons dat in problemen brengen

Je kunt je gewoon inschrijven als individu. Wij gaan dan kijken of we je kunnen aan laten sluiten bij een ander team, of misschien wel een compleet team samen te stellen met individuen.

Begin met het samenstellen van een zo compleet en divers mogelijk team. Iedereen mag meedoen, dus kies mensen met verschillende interesses. Je oudste oma, gekke tante Gemma, je huisspin die sport-voorspellingen kan doen. Wat jij wil! Het maakt ons niks uit. Maar wanneer je de beste resultaten uit de quiz wil halen adviseren we om in ieder geval netjes iedere maand de dorpskrantjes te lezen, goed om je heen te kijken en niemand te vertrouwen.
Op de quizavond zelf zorg je voor een telefoon, een computer met internet en wat eten. Voeg vooraf alvast de DeGroteQuizVanVeldhoven facebook pagina toe en installeer Instagram op een telefoon, op die manier kom je niet voor verrassingen te staan.
En verder zou ik vooral de verkleedkleren erbij pakken, alle talen aan woordenboeken en de dikke van Dale. Laad je fototoestel op. Zorg dat de haartjes gekamd zijn en je kan beginnen!

Nee, we proberen om ongeveer 20% van de vragen over Veldhoven te laten gaan.
De rest van de vragen zijn trivia vragen en opdrachten.

De voucher die jullie ontvangen hebben gebruiken we typisch voor verschillende doeleinden.
Belangrijkste doeleinden:

  • Vouchers MOETEN in de filmpjes voorkomen.
  • Vouchers MOETEN op de foto’s te zijn zijn.

Dit is vooral om plagiaat te voorkomen door ‘slimme’ teams die plaatjes en video’s van het internet afplukken.

Deze kunnen toegevoegd worden in het formulier. Let op, je kunt een video of foto maar 1 keer uploaden in het formulier!
Geef je bestanden de volgende naam. vraagnummer-teamnummer.
Bijvoorbeeld: foto inleveren als teamnummer 88 op vraag 2 = 002-088.jpg

.WebM, .MPEG4, .3GPP, .MOV, .AVI, .MPEGPS, .WMV, .FLV, .ogg

.JPEG, .PNG, .GIF, .BMP, .TIFF, .SVG

Stuur ons dan even een mailtje op info@degrotequizvanveldhoven.nl

Digitale Quiz

Stipt om 19.00 uur wordt er een mail naar de teamcaptains gestuurd met daarin het boek als PDF-bestand bijgevoegd.

We houden de richtlijnen van het RIVM aan. Deze kun je vinden op
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vragen-antwoorden#Vragen%20over%20voorkomen%20besmetting

Er zijn enorm veel apps, waarmee je kunt samenwerken. Denk aan Microsoft Teams, Google Hangouts, Skype, Zoom, Jitsi, etc, etc. Zorg dat je vooraf met je team goede afspraken maakt hierover.

Meer tips/tricks/tools kun je vinden op:
https://www.frankwatching.com/archive/2020/03/20/tools-voor-videobellen-online-meetings/

Wij gaan uit van de hoofdregel dat je zoveel mogelijk thuis blijft en alleen naar buiten gaat als het strikt noodzakelijk is. En laten we wel wezen…het is voor de quiz niet strikt noodzakelijk om naar buiten te gaan.

Nee, het is met de DIGITALE Quiz niet toegestaan om met teams op één locatie te spelen. Dit om de richtlijnen van het RIVM aan te houden

Nee, alhoewel het mogelijk zou zijn als we buiten zouden blijven of op 1,5 meter afstand, doen we dit niet. De hoofdregel is immers: Blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten als het strikt noodzakelijk is. En wij vinden dit niet strikt noodzakelijk.

Er zijn een aantal opdrachten die je buiten moet doen, maar die prima kunnen in je eigen tuin of op je balkon. Er zijn geen externe locaties waar dit jaar opdrachten gedaan moeten worden.

Alleen de teamcaptain krijgt de link naar de Google form toegezonden en moet deze invullen.

Er moeten foto’s en filmpjes gemaakt worden. Daar heb je niet per se programma’s voor nodig, maar dat kan wel makkelijk zijn. Vaak zijn er gratis online programma’s te vinden die kunnen doen wat we vragen.

Het boek zal dit jaar als PDF-bestand beschikbaar worden gesteld. Printen van het hele boek is natuurlijk niet nodig. Dat zou zonde zijn van papier en inkt. Er zitten wellicht een paar vragen in de quiz waarbij printen nodig of handig is. Print dan alleen deze bladen uit.

Ja, voor het uploaden van bestanden heb je een Google-account nodig.
Hiervoor kun je ook een willekeurig e-mail adres voor gebruiken of voor aanmaken.
Meer informatie: hier

Wij gaan werken met Google forms. Hierin zijn mogelijkheden om tussendoor op te slaan en wijzigingen aan te brengen.
Let wel op dit niet geldt voor filmpjes en foto’s die je instuurt. Lees goed de instructies door die we aan het begin van het formulier hebben staan.

Nee, was het maar waar! Maar we maken dit jaar wel minder kosten, omdat we geen tassen hoeven te vullen, geen boek hoeven te drukken. Daarnaast willen we het deze editie zo laagdrempelig mogelijk houden. We maken natuurlijk wel kosten, dus een vrijwillige bijdrage is zeer zeker welkom!

Kijk in het quizboek of op onze site en daar kun je een betaalknop en een QR-code vinden. Als je op deze knop drukt of als je deze scant, ga je meteen naar het betaalverzoek.
Echter je kunt ook gelijk op deze link drukken natuurlijk.

Er zal wel een prijsuitreiking plaatsvinden dit jaar. Hoe we dat precies gaan doen is nu nog niet bekend. Dit zal ook afhangen van de richtlijnen van het RIVM op dat moment.

In verband met het coronavirus komt er dit jaar geen feestavond.

Inschrijven

Jullie team heeft een teamcaptain nodig. Deze persoon schrijft jullie als team in.

Het inschrijfgeld bedraagt normaliter 30 euro. Echter dit jaar met de digitale quiz vragen wij een vrijwillige donatie.

Het inschrijfgeld wordt gebruikt om gemaakte kosten te betalen. Het geld dat overblijft, wordt (behoudens een kleine reservering voor het volgende jaar) gebruikt als prijzengeld.

Sponsoren

In de maanden voorafgaand aan de quiz plaatsen wij diverse oproepen voor sponsors. Hierop kun je dan reageren. Je kunt natuurlijk ook een mail sturen naar: info@degrotequizvanveldhoven.nl

Er zijn twee opties: 65 euro of 95 euro.
– Voor 65 euro komt je logo in het boek en op social media.
– Voor 95 euro mag je ook een vraag of een opdracht in de quiz verzinnen.

Je krijgt sowieso publiciteit. De naam van je bedrijf wordt opgenomen in het boek en in een bedankje op social media. Kies je voor de optie van 95 euro, dan mag je ook een vraag voor in het boek bedenken!

Neem gerust contact met ons op en dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Load More